Connect
To Top

5 motive importante de a recolta celulele stem la nastere  

Decizia de a recolta si stoca celulele stem la nastere nu este tocmai usoara. Daca nu ati luat in calcul aceasta procedura, probabil va ganditi care ar fi motivele principale care ar putea sa va influenteze sa luati aceasta hotarare. Stiti deja ca sangele din cordonul ombilical contine celule stem ”puternice”, care sunt biologic mai tinere si mai flexibile decat celulele stem adulte provenite din surse precum maduva osoasa. Dar, acesta este doar „varful aisbergului” cand vine vorba de avantajele unice ale celulelor stem recoltate din cordonul ombilical si ce ar putea insemna acestea pentru copilul vostru.

Specialistii de la Stem Cells Bank iti explica 5 motive importante pentru care recoltarea si stocarea celulelor stem la nastere reprezinta o decizie inteligenta pentru viitorul copilului si al familiei voastre.

  1. Grefa stocata va fi compatibila 100% cu bebelusul vostru

„Nu exista indoieli fata de aceasta afirmatie. Copilul va fi intotdeauna 100% compatibil cu propriile celule stem si le va putea utiliza intr-o gama variata de afectiuni. Sangele din cordonul ombilical este o sursa importanta de celule stem, celule care si-au dovedit eficienta in tratamentele utilizate pentru variate tipuri de afectiuni. De la primul transplant de sange din cordonul ombilical din anul 1988, au existat peste 30.000 de transplanturi de succes cu celule stem provenite din cordonul ombilical in intreaga lume”, explica, afirma Conf. dr. Filimon Nicoleta, biolog Stem Cells Bank (www.stemcellsbank.ro).

  1. Celulele stem ale copilului vostru vor fi disponibile intregii familii

Celulele stem recoltate din cordonul ombilical s-au dovedit a fi benefice in tratamentul multor boli si afectiuni, dar anumite riscuri cum ar fi boala grefa contra gazda, pot aparea atunci cand celulele stem nu sunt compatibile pentru pacient.

Cu toate acestea, unul dintre avantajele majore ale celulelor stem din sangele din cordonul ombilical este ca exista o sansa de 1 din 4 ca fiecare alt copil ai acelorasi parinti biologici sa poata beneficia de aceasta mostra de celule stem, daca va avea nevoie de un transplant pe viitor. Astfel, stocarea acestor celule stem poate oferi protectie impotriva anumitor boli si afectiuni pentru familia voastra.

  1. Celulele stem pot trata peste 80 de boli

Celulele stem recoltate din cordonul ombilical sunt utilizate in medicina de peste 40 de ani si pot ajuta la tratarea in prezent a peste 80 de afectiuni. In procedurile de transplant, celulele stem din sangele din cordonul ombilical ajuta la reconstructia unui sange sanatos si a unui sistem imunitar care a fost afectat de boli.

In ultimii ani, utilizarea celulelor stem s-a extins spre medicina regenerativa pentru afectiuni considerate odata netratabile, cum ar fi autismul si leziunile cerebrale.

  1. Investiti in medicina viitorului

Progrese in cercetarile care utilizeaza celule stem se inregistreaza in fiecare zi, iar stocarea sangelui din cordonul ombilical al bebelusului poate fi o investitie in viitor. Cercetatorii studiaza deja efectele pe care le pot avea celulele stem din cordonului ombilical asupra leziunilor maduvei spinarii, leziunilor cerebrale, diabetului de tip 1, accidentului vascular cerebral, bolilor de inima, Alzheimer si Parkinson.

  1. Este o oportunitate unica in viata

Sangele din cordonul ombilical este una dintre cele mai bogate surse de celule stem din corpul uman si poate fi colectat doar la nastere. Recoltarea acestuia la nasterea copilului este singura sansa de a stoca celulele stem pentru copilul vostru.

In calitate de parinti, sunteti responsabili sa faceti tot ce va sta in putere pentru a va proteja copilul. Stocare celulelor stem la nastere va ofera beneficiile semnificative mentionate mai sus, dar si o liniste interioara pentru multi ani de acum incolo. Sangele din cordonul ombilical are potentialul de a asigura sanatatea continua a copilului.

In perioada 20 – 23 mai, specialistii MedLife Romania si Stem Cells Bank va asteapta la Baby Boom Show Virtual cu pachete speciale de nastere in cadrul Maternitatilor MedLife Grivita, Brasov, Arad si Sibiu si pachete personalizate pentru recoltarea si stocarea celulelor stem si a tesutului de cordon ombilical. Viziteaza standul MedLife la Baby Boom Show Virtual pentru a beneficia de preturi speciale.

Stem Cells Bank este singura Banca de Celule Stem din Romania care foloseste cea mai avansata tehnologie disponibila in lume (Biosafe Sepax 2). Procesarea este automata, recuperarea celulara este maxima (99,78%) fara a fi nevoie de interventii si cel mai important se evita posibilele erori umane. Serviciile Stem Cells Bank vin acum cu garantia MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania (conform cifrei de afaceri). Astfel, ai siguranta ca celulele stem ale copilului tau sunt recoltate, procesate si stocate la cele mai inalte standarde de calitate. Si, foarte important, celulele vor fi acolo peste 20 de ani, peste 50 ani sau oricand va fi nevoie de ele.

More in Parenting