Connect
To Top

Cele mai recente evoluții în terapiile bazate pe celule stem

În ultimele două decenii, progresele tehnologice rapide au condus la adoptarea pe scară largă a produselor de terapie celulară și genetică pentru tratamentul unei varietăți de afecțiuni. Pentru a facilita acest lucru, reglementarea terapiilor celulare s-a transformat în ritm alert în ultimii ani.

Piața globală a terapiei cu celule stem este estimată să ajungă la 928,6 milioane de dolari până în 2031. Între 2022-2031, se așteaptă ca transplanturile cu celule stem să dețină cea mai mare cotă de piață.

Potențialul celulelor stem de a se autoreînnoi și diferenția în diverse tipuri de celule le face deosebit de interesante pentru aplicații în medicina regenerativă. Fiecare părinte își dorește tot ce este mai bun pentru copilul său, mai ales dacă ne referim la sănătate.

Recoltarea celulelor stem la naștere a devenit o practică din ce în ce mai populară, fiind o asigurare a sănătății copilului, dovedită de-a lungul multor ani de studii și cercetări. Doar în ultimul an au fost dezvăluite noi evoluții majore în terapiile bazate pe celule stem.

Află care sunt cele mai recente evoluții în terapiile bazate pe celule stem de la reprezentanții Stem Cells Bank!

Tratamente cu celule stem pentru afecțiuni incurabile sau greu de tratat

HIV

La nivel mondial, aproape 38 de milioane de oameni trăiesc cu HIV-1. Cu toate acestea, intervențiile terapeutice antiretrovirale pentru managementul bolii sunt disponibile doar pentru jumătate dintre acești pacienți. Rezultatele unui studiu publicat în martie 2023 demonstrează că celulele stem din sângele din cordonul ombilical au pus în remisie prima pacientă de sex feminin, de rasă mixtă, infectată cu HIV.

Acest lucru denotă că utilizarea celulelor stem din sângele din cordonul ombilical, mai degrabă decât a celulelor stem de la donatori adulți compatibili, așa cum s-a făcut anterior, crește potențialul de a vindeca HIV prin transplant de celule stem la oameni din toate mediile și rasele, potrivit cercetătorilor.

Insuficiența cardiacă

În februarie 2023, cel mai mare studiu de terapie celulară de până acum pentru insuficiența cardiacă cronică din cauza fracției de ejecție scăzute (EF), a demonstrat potențialul celulelor precursoare mezenchimale (MPC) în abordarea inflamației.

Pentru prima dată, s-a descoperit că celulele stem pot trata cu succes inflamația care provoacă insuficiența cardiacă. Rezultatele studiului sunt semnificative, deoarece, în prezent, afecțiunea nu este abordată cu medicamente care tratează simptomele”, afirmă Conf. Dr. Filimon Nicoleta, biolog Stem Cells Bank (www.stemcellsbank.ro).

Datele au arătat că tratamentul le-a oferit pacienților un risc redus cu 58% de atac de cord sau accident vascular cerebral, iar beneficiile au crescut la 75% în cazul pacienților cu inflamație mare.

Terapia cu celule stem a oferit aceste rezultate deoarece inflamația redusă rezultată din activarea celulelor precursoare mezenchimale poate scădea instabilitatea afecțiunii, reducând astfel riscul de atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale. Rezultatele studiului au fost evidențiate ca fiind o piatră de hotar importantă în domeniul terapiei cu celule stem în cazul afecțiunilor cardiace.

Scleroză multiplă

Rezultatele unui studiu italian publicat în revista Neurology în decembrie 2022 au arătat că transplanturile de celule stem hematopoietice au potențialul de a întârzia dizabilitatea în scleroza multiplă progresivă secundară activă.

Transplanturile de celule stem hematopoietice au fost asociate cu o încetinire a progresiei dizabilității și o probabilitate mai mare de îmbunătățire a dizabilității în comparație cu alte terapii”, explică concluziile studiului dr. Conf. Dr. Filimon Nicoleta, biolog Stem Cells Bank (www.stemcellsbank.ro).

Pe parcursul studiului retrospectiv de zece ani au fost evaluate 79 de persoane. După cinci ani, 19% dintre persoanele care au primit transplant de celule stem au avut mai puține dizabilități decât la începutul studiului. Acest lucru a fost comparat cu 4% dintre pacienții care au luat medicamente.

Urmează să naști? Stem Cells Bank te invită să te înscrii la tombola iubirii, ca să îți creezi cele mai frumoase amintiri împreună cu partenerul tău și burtica de gravidă! Înscrie-te la tombola Stem Cells Bank și poți câștiga:

➤ O super ședință foto maternity pentru tine și partenerul tău.

➤ Unul din cele 3 premii Mommy Care din partea NextStep.ro ce constă în: ulei de masaj, ulei de jojoba pentru curățare și unguent.

➤ eBook gratuit cu sfaturi utile despre sarcină, naștere și îngrijirea bebelușului.

➡️ Înscrie-te aici: www.stemcellsbank.ro/tombola-iubirii

Nu există iubire mai pură și mai sinceră decât cea pe care i-o oferi copilului tău.

Campania se desfășoară în perioada 1-24 februarie.

Recoltarea celulelor stem la naștere este o formă de grijă pe care le-o porți pe viață copiilor tăi. Serviciile Stem Cells Bank vin cu garanția MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România. Astfel, ai siguranța că celulele stem ale copilului tău sunt recoltate și stocate la cele mai înalte standarde de calitate.

Stem Cells Bank este banca de celule stem din România care folosește cea mai avansată tehnologie (Biosafe Sepax 2). Procesarea este automată, recuperarea celulară este maximă (99,78%) fără a fi nevoie de intervenții (și posibile erori) umane.

More in Uncategorized