Connect
To Top

5 diferențe majore între recoltarea celulelor stem din măduva osoasă versus cordonul ombilical

Celulele stem sunt responsabile cu mentinerea sanatatii noastre. Acestea indeplinesc trei functii importante: se autoregenereaza, se divid in alte celule, formand tesuturi noi si, de asemenea, contribuie la regenerarea altor celule. De aceea, acestea reprezinta un punct de interes major pentru domeniul medicinei. Din punct de vedere istoric, celulele stem au fost extrase din maduva osoasa si din sange periferic. Pe masura ce tehnologia a avansat, iar studiile au fost din ce in ce mai complexe, celulele stem s-au demonstrat a fi disponibile si din cordonul ombilical la nasterea copilului.

Celulele stem din sangele din cordonul ombilical ofera cateva beneficii importante in plus fata de cele extrase din maduva osoasa,  facandu-le o sursa pretioasa de sanatate. Specialistii de la Stem Cells Bank, banca ce ofera biotehnologie de ultima generatie in procesarea celulelor stem si care a introdus in Romania sistemul Sepax 2, iti prezinta diferentele majore intre celulele stem colectate din cordonul ombilical la nastere in comparatie cu cele extrase din maduva osoasa.

Durata si usurinta colectarii sangelui

Daca vorbim despre celulele stem din cordonul ombilical, recoltarea de sange dureaza cateva minute la nastere, este neinvaziva si sigura, in comparatie cu recoltarea din maduva osoasa care poate dura minimum 25-30 de minute si presupune anestezie generala.

Gradul de risc al contaminarii grefei

Sangele din cordonul ombilical este extras din placenta si vasele ombilicale – ceea ce reduce la minimum riscul de contaminare. In cazul celulelor din maduva osoasa, donatorul este de obicei un adult care ar putea fi un purtator asimptomatic de virusi ce pot deveni activi dupa transplant, existand astfel riscul de contaminare.

Puterea de regenerare

„Celulele stem dintr-un cordon ombilical sunt mai tinere decat celulele stem adulte prelevate din corpul unui pacient. Asta le ofera o putere regenerativa mai mare. Ele cresc mai repede si se reproduc mai rapid decat celulele stem adulte, care scad in numar si eficienta pe masura ce corpul imbatraneste”, afirma  conf. dr. Filimon Nicoleta, biolog Stem Cells Bank (www.stemcellsbank.ro).

Disponibilitate pentru transplant

Celulele din cordonul ombilical stocate sunt disponibile oricand este nevoie de ele. Exista multe avantaje ale utilizarii celulelor stem din cordonul ombilical in comparatie cu cele din maduva osoasa. Familia economiseste timp pretios, bani si temeri in a cauta un donator al maduvei osoase compatibile, mai ales intr-o situatie critica din punct de vedere al timpului.

Gradul de risc al respingerii transplantului

Stiai ca 1 din 2 oameni care au nevoie de un transplat nu gasesc niciodata un donator compatibil? In cazul unui transplant autolog de celule stem din cordonul ombilical (unde donatorul si primitorul sunt aceeasi persoana), exista un risc minim ca organismul sa respinga celulele noi introduse, in comparatie cu un transplant de maduva osoasa (sursa: ncbi.com, stemcellsres.com).

Deoarece compatibilitatea este de 100%, iar celulele sunt disponibile in orice moment, celulele stem din cordonul ombilical reprezinta cea mai buna solutie pentru copilul tau, pe viitor, in cazul unui transplant.

Serviciile Stem Cells Bank vin acum cu garantia MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania (conform cifrei de afaceri). Astfel, ai siguranta ca celulele stem ale copilului tau sunt recoltate si stocate la cele mai inalte standarde de calitate. Si, foarte important, ca vor fi acolo si peste 20 de ani, si peste 50 ani sau oricand va fi nevoie de ele.

Anul acesta, investeste in ceva mult mai important: sanatatea prorpiului copil. Intre 12 si 28 Noiembrie, participa la Targul online de Black Friday pentru a profita de cele mai bune oferte la serviciile Stem Cells Bank, cu preturi incepand de la 99 euro/an si cele mai mari reduceri de pana la 40%.

Este singura Banca de Celule Stem din Romania care foloseste cea mai avansata tehnologie disponibila in lume (Biosafe Sepax 2). Procesarea este automata, recuperarea celulara este maxima (99,78%) fara a fi nevoie de interventii (si posibile erori) umane.

More in Sanatate