Sarcina este o experiență intensă, atât din punct de vedere fizic, cât și mental și emoțional. Dar acest lucru nu ar trebui să te sperie – până la urmă o mică ființă umană se dezvoltă în burtica ta. Însă, odată cu acea ființă umană, apar și anumiți hormoni care produc unele schimbări majore în organismul tău.
Specialiștii Stem Cells Bank, singura bancă de celule stem din România care folosește cea mai avansată tehnologie disponibilă în lume (Biosafe Sepax 2), îți prezintă cele importante schimbări care se produc pe parcursul lunilor de sarcină pentru a înțelege mai bine la ce să te aștepți. Mai mult decât atât, dacă vrei să aprofundezi subiectul și să afli cum te poți adapta mai ușor la schimbările din timpul sarcinii, specialiștii Stem Cells Bank în zile de naștere te invită să participi gratuit la două webinarii, organizate pe 17 și 18 Ianuarie.
- Volumul sanguin se dublează
Începând cu primele săptămâni de sarcină, corpul tău crește efectiv cantitatea de sânge și plasmă cu 30 până la 50%. De ce? Pentru că inima lucrează mai mult și mai eficient, ceea ce are ca rezultat pomparea unei cantități mai mare de sânge din inimă cu fiecare bătaie. Tot acel sânge și plasma suplimentară contribuie la creșterea și dezvoltarea optimă a fătului. De asemenea, o cantitate mai mare de sânge va ajuta la scăderea anumitor riscuri la naștere, precum hemoragia.
- Mărimea sânilor crește
Acesta este unul dintre primele semne ale sarcinii. Creșterea sânilor în primul trimestru se datorează nivelurilor mai ridicate ale hormonilor estrogen și progesteron. Această creștere în primul trimestru ar putea continua pe tot parcursul sarcinii.
Mărimea sânilor poate fi, de asemenea, influențată de cutia toracică. Când ești însărcinată, capacitatea pulmonară crește, astfel încât să poți absorbi oxigen suplimentar, ceea ce poate duce la o dimensiune mai mare a pieptului. Este posibil să fie nevoie să înlocuiești sutienele de mai multe ori în timpul sarcinii.
- Articulațiile sunt mai fragile
În timpul sarcinii, corpul tău produce hormonul relaxină, despre care se crede că ajută la pregătirea zonei pelvine și a colului uterin pentru naștere. Relaxina slăbește ligamentele, făcându-te mai puțin stabilă și mai expusă riscului de rănire. Devine mai greu să te întinzi excesiv sau să te încordezi, în special în articulațiile pelvisului, spatelui inferior și genunchilor. Când faci exerciții fizice sau ridici obiecte, execută mișcările încet și evitându-le pe cele bruște.
Toate aceste modificări sunt necesare organismului tău pentru a putea susține sarcina, astfel încât să ajungă la termen fără probleme. Schimbările menționate mai sus sunt doar câteva dintre cele pe care fiecare gravidă ar trebui să le știe și să le înțeleagă pe deplin. Pentru a veni în sprijinul viitoarelor mămici, specialiștii Stem Cells Bank alături de Centrul ProMama organizează două webinarii complet GRATUITE, pe 17 și 18 Ianuarie 2023, în cadrul cărora vor discuta pe larg toate aceste aspecte. De la sarcina propriu-zisă, travaliu și naștere, la intervenții medicale și îngrijirea nou-născutului. Pentru înscrieri, mămicile sunt rugate să acceseze www.stemcellsbank.ro/webinar
Cum poți asigura sănătatea copilului tău?
Din nefericire, unele probleme ale copilului nu pot fi prevăzute și apar chiar dacă mămica a fost atentă la toate recomandările medicului. Pentru astfel de situații, părinții apelează la recoltarea celulelor stem la naștere.
Nașterea copilului reprezintă o șansă unică pentru sănătatea lui în viitor: doar în momentul nașterii poate fi colectată o sursă unică de celule stem din cordonul ombilical. Până în prezent, sângele cordonului ombilical a fost folosit cu succes în tratamentul a peste 80 de afecțiuni, precum diferite tipuri de cancer, boli de sânge și deficiențe imune, cum este cazul leucemiilor, anemiilor grave, talasemia, boala Hodgkin și limfomul non-Hodgkin.
„Celulele stem dintr-un cordon ombilical sunt mai tinere decât celulele stem adulte prelevate din corpul unui pacient. Acest lucru le oferă o putere regenerativă mai mare. Ele cresc mai repede și se reproduc mai rapid decât celulele stem adulte, care scad în număr și eficiență pe măsură ce corpul îmbătrânește”, afirmă Conf. Dr. Filimon Nicoleta, biolog Stem Cells Bank (www.stemcellsbank.ro).
Recoltarea celulelor stem la naștere este o formă de grijă pe care le-o porți pe viață copiiior tăi. Serviciile Stem Cells Bank vin cu garanția MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România. Astfel, ai siguranța că celulele stem ale copilului tău sunt recoltate și stocate la cele mai înalte standarde de calitate. Stem Cells Bank este singura bancă de celule stem din România care folosește cea mai avansată tehnologie disponibilă în lume (Biosafe Sepax 2). Procesarea este automată, recuperarea celulară este maximă (99,78%) fără a fi nevoie de intervenții (și posibile erori) umane.
Cele mai citite
-
Descoperire inovatoare în terapia cu celule stem pentru bolile intestinale rare
-
Progresele actuale ale terapiei pe bază de celule stem pentru bolile de rinichi
-
In premiera mondiala, oamenii de stiinta chinezi raporteaza tratarea cazurilor de diabet cu terapie celulara
-
Anemia Fanconi la copii – de ce este importantă recoltarea celulelor stem la naștere