Connect
To Top

7 lucruri pe care multi parinti ar fi dorit sa le stie inainte de a avea un copil

Pe cat de frumoasa, pe atat de plina de surprize este cresterea unui copil. Indiferent de cate carti, articole sau forumuri de prenting citesti, adevarul este ca nimic nu te poate pregati in totalitate pentru ceea ce urmeaza. Venirea copilului pe lume necesita o pregatire intensa si un mare consum de energie pentru ca fiecare parinte isi doreste sa ofere tot ceea ce este mai bun pentru copilul sau.

Specialistii MedLife Stem Cells Bank prezinta mai jos cele mai importante 7 lucruri pe care trebuie sa le stiti pentru a fi pregatiti sa intampinati noul membru al familiei.

1. Asigura-te ca ti-ai ales medicul potrivit

Daca ti-ai propus sa concepi un copil si planuiesti o sarcina in urmatoarea perioada, ia in considerare ca s-ar putea sa fie nevoie de ceva mai mult timp decat te-ai astepta. Unele cupluri sunt pur si simplu foarte fertile si nu au nevoie de mult timp si efort pentru conceperea unui copil. Alte cupluri intampina dificultati, ceea ce inseamna ca au nevoie sa apeleze la ajutor specializat. Studiile arata ca dupa varsta de 30 de ani, fertilitatea femeilor scade cu 30%.

Perioada sarcinii este unica si speciala, dar pot aparea provocari la tot pasul. Este bine sa fii informata si sa ai incredere ca doctorul tau este tot timpul acolo pentru tine. Pe langa profesionalism si sfaturile medicale, multi parinti cauta sa primeasca empatie si caldura de la medicul lor.

2. Inscrie-te la un curs de puericultura

Cursurile de puericultura sunt o resursa esentiala de informatii, atat pentru mame, cat si pentru tati. MedLife Stem Cells Bank organizeaza un webinar gratuit pe 17 si 18 iulie, la finalul caruia se va elibera certificatul de puericultura cu ajutorul caruia tatal noului nascut beneficiaza de 10 zile suplimentare platite de concediu paternal.

In cadrul webinarului poti afla informatii despre sarcina, travaliu si nastere, ingrijirea bebelusului si alaptare de la Sorana Muresan, fondatorul PROMama. Inscrie-te acum la curs completand formularul din link: https://stemcellsbank.ro/webinar.

3. Ai grija de sanatatea ta mentala inainte de orice

Cand esti insarcinata cu primul tau copil, toata lumea iti spune cat de minunate vor fi lucrurile odata ce copilul se va naste. Au dreptate. Viata cu un copil este absolut uimitoare, plina de momente fericite, lacrimi de bucurie, dar si de… epuizare. Vei auzi totul despre momentele bune pe care le va aduce bebelusul, dar nu multi parinti iti vor spune cu adevarat la ce sa te astepti: somnul tau se modifica si te simti mai obosita, hormonii sunt la niveluri ridicate si te afecteaza emotional, viata ta sociala se schimba si ea, iar toate aceste schimbari alaturi de stres te pot afecta.

Ai grija de sanatatea ta mentala si oricare ar fi programul tau, nu uita de momentele de relaxare. Inscrie-te la cursuri de yoga, terapie, gimnastica sau orice consideri ca iti este de folos, te ajuta sa te relaxezi si sa te mentii sanatoasa.

4. Nu ezita sa faci screening-ul neonatal

Screening-ul neonatal este un test stiintific de diagnosticare care depisteaza timpuriu 55 de tulburari genetice, metabolice si hormonale. Aceste boli sunt greu de observat, nu prezinta simptome in timpul perioadei neonatale si pot duce la probleme grave de sanatate (retard mintal, insuficienta renala, insuficienta hepatica sau anomalii ale sistemului nervos central, inclusiv moarte subita).

5. Opteaza pentru recoltarea celulelor stem la nastere

Stiai ca 1 din 2 oameni care au nevoie de un transplant nu gasesc niciodata un donator compatibil? Cum ar fi ca viitorul tau copil sa aiba depozitata o mostra de celule stem 100% compatibila, care sa ii salveze sanatatea, in caz de nevoie? Din fericire, ultimele descoperiri din domeniul medical ne spun ca momentul nasterii ne mai aduce o sansa unica: aceea de a colectata o sursa unica de celule stem din cordonul ombilical. In caz de nevoie, celulele stem recoltate la nastere ii vor putea oferi un tratament personalizat copilului (chiar si la varsta adulta) pentru cel putin 80 de afectiuni grave. Unele dintre acestea au fost considerate, pana acum, boli incurabile.

„MedLife Stem Cells Bank este singura banca de celule stem din Romania care foloseste cea mai avansata tehnologie disponbila in lume, Biosafe Sepax 2, prin care s-au procesat peste 1 milion de recoltari / probe de celule stem si s-au realizat peste 2500 de transplanturi. Elementul principal al acestui sistem este constituit de prelucrarea complet automatizata pentru izolarea celulara. Astfel, orice risc de contaminare este, practic, eliminat”, explica Conf. Dr. Filimon Nicoleta, biolog MedLife Stem Cells Bank (www.stemcellsbank.ro).

Recoltarea celulelor stem la nastere este o forma de grija pe care le-o porti pe viata copiiior tai. Serviciile Stem Cells Bank vin cu garantia MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania. Astfel, ai siguranta ca celulele stem ale copilului tau sunt recoltate si stocate la cele mai inalte standarde de calitate. MedLife Stem Cells Bank este singura banca de celule stem din Romania care foloseste cea mai avansata tehnologie disponibila in lume (Biosafe Sepax 2). Procesarea este automata, recuperarea celulara este maxima (99,78%) fara a fi nevoie de interventii (si posibile erori) umane.

6. Fa-i copilului tau o asigurare de sanatate

O asigurare optionala de sanatate poate fi plasa de siguranta de care ai nevoie. Vrei sa stii ca atunci cand copilul tau are o problema medicala sau, pur si simplu, trebuie sa faca un set de analize, le poate face intr-un mediu prietenos si fara sa fie nevoie de un timp de asteptare? Asigurarea de sanatate iti va oferi confortul de care ai nevoie in unele dintre cele mai grele momente.

7. Gaseste un pediatru excelent

Daca in timpul sarcinii ai nevoie de un doctor dedicat, din momentul in care copilul tau apare pe lume vei avea nevoie de un medic pediatru care sa iti fie alaturi.
Primul an cu bebelusul este o provocare reala, fiecare etapa fiind diferita. De multe ori, vei avea nevoia sa consulti un specialist, pornind de la urmarirea greutatii bebelusului, la primul vaccin, la eventualele probleme de sanatate pe care micutul tau le poate avea.

More in Sanatate