Connect
To Top

Investitii in sanatate. Afla cum recoltarea celulelor stem la nastere poate transforma viata de adult a copilului tau

In incercarea de a asigura un viitor sanatos pentru copiii lor, parintii cauta in mod constant modalitati inovatoare de a-i proteja pe termen lung. O optiune revolutionara care are potentialul de a transforma vietile indivizilor pe termen lung implica recoltarea si stocarea celulelor stem gasite in sangele din cordonul ombilical la momentul nasterii.

Estimarile actuale ale numarului anual de transplanturi de celule stem sunt de aproximativ 50.000 la nivel mondial, cu o crestere de 10-15% pe an. Motivele pentru cresterea utilizarii includ eficacitatea dovedita si potentiala in multe boli, o mai buna intelegere a momentului adecvat al transplantului si selectia pacientilor, o disponibilitate mai mare a donatorilor si tehnici mai bune pentru determinarea potrivirii HLA, o mai mare usurinta in colectarea celulelor stem si o ingrijire post-transplant imbunatatita, care rezulta intr-o rata scazuta a morbiditatii legata de transplant.

Investeste in sanatatea copilului tau

Stiai ca 1 din 2 oameni care au nevoie de un transplant nu gasesc niciodata un donator compatibil? Cum ar fi daca copilul tau ar avea depozitata o mostra de celule stem 100% compatibila, care sa ii salveze sanatatea?

Investind in aceasta resursa extraordinara, parintii le pot oferi copiilor lor un instrument puternic in abordarea unei multitudini de provocari legate de sanatate care ar putea aparea de-a lungul vietii lor. Iata cum, aceasta investitie in sanatate poate modela viata de adult a copilului tau.

,,Celulele stem sunt elementele de baza ale organismului, avand capacitatea remarcabila de a se dezvolta in diferite tipuri de celule din corp. Aceste celule detin un potential imens pentru descoperiri medicale si s-au dovedit deja esentiale in tratarea unei game de boli si afectiuni. Stocarea de celule stem este o metoda reala de prevenire a bolilor, mai ales acum, cand utilizarile celulelor din cordonul ombilical se diversifica pe zi ce trece”, ne spune spune Conf. Dr. Filimon Nicoleta, biolog MedLife Stem Cells Bank (www.stemcellsbank.ro).

Prin colectarea si stocarea celulelor stem la nastere este ca si cum ai incheia, efectiv, o polita de asigurare biologica personala. Aceste celule pot fi utilizate intr-o varietate de aplicatii terapeutice, inclusiv in medicina regenerativa, medicina tesuturilor sau pentru refacerea sistemului imunitar.

Accesul la tratamente de ultima ora

Pentru fiecare parinte, nasterea unui copil este cu adevarat un eveniment emotionant si special. Totodata, acest moment reprezinta o sansa unica pentru sanatatea copilului in viitor: doar in momentul nasterii poate fi colectata o sursa unica de celule stem din cordonul ombilical. In caz de nevoie, aceasta ii va putea oferi un tratament personalizat copilului (chiar si la varsta adulta) pentru cel putin 80 de afectiuni grave. Unele dintre acestea au fost considerate, pana acum, boli incurabile. Din pacate, daca parintii nu primesc informatiile necesare, ei nu stiu cat de esentiala este stocarea celulelor stem la nastere si, in cele mai multe cazuri, aceasta sursa de sanatate este ignorata, ajungand in zona de deseuri.

Domeniul cercetarii tratamentelor bazate pe celule stem evolueaza rapid, descoperiri inovatoare fiind facute in fiecare zi. Oamenii de stiinta si profesionistii din domeniul medical descopera continuu noi posibilitati de utilizare a acestor celule remarcabile. Prin cercetarile in curs si studiile clinice, potentialele aplicatii ale celulelor stem se extind, deschizand calea pentru viitoare tratamente si terapii. Acum, prin colectarea de celule stem din sangele din cordonul ombilical ii oferi copilului tau sansa de a beneficia, in caz de nevoie, de aceste progrese, asigurandu-te ca are acces la interventii medicale de ultima ora in anii urmatori.

Autism

Un caz important in Romania este cel al unui baietei de cinci ani diagnosticat cu Tulburare de dezvoltare din Spectrul Autist (TSA) care a primit tratament cu celulele stem. Inca de la primele evaluari s-au observat progrese in ceea ce priveste limbajul si initiativa, cu imbunatatiri pe partea de relationare, de comunicare somatica si interes sporit pentru diverse activitati.

Boli Cardiace

Deteriorarea cardiaca permanenta poate fi reversibila cu celulele stem placentare. Studii analizeaza daca celulele stem ar putea pastra tesutul cardiac si la copiii diagnosticati cu Sindromul hipoplastic cardiac stang pentru a-i ajuta sa intarzie sau, eventual, sa evite transplantul de inima in viitor.

Imunodeficienta Combinata Severa

Imunodeficienta combinata severa poate fi tratata cu un transplant de celule stem alogene, un tip de transplant care utilizeaza celule stem de la un donator. Odata transplantate, celulele donatoare ar trebui sa reconstruiasca sistemul imunitar al copilului cu Imunodeficienta combinata severa.

Sindromul Down

Intr-un alt studiu, oamenii de stiinta au reusit sa inhibe gena care are un rol important in aparitia bolii. Rezultatele sugereaza ca gena OLIG2 a cromozomului uman 21 poate fi o excelenta tinta terapeutica prenatala de a inversa dezvoltarea anormala a creierului embrionar precum si pentru imbunatatirea postnatala a functiei cognitive.

Diabet Zaharat

Pe langa potentialul lor de diferentiere, celulele stem au si capacitatea de a modula sistemul imunitar. Acest lucru este deosebit de important pentru diabetul de tip 1, care este cauzat de un atac autoimun asupra celulelor producatoare de insulina din pancreas.

Investitia in sanatatea copilului prin recoltarea si stocarea celulelor stem la nastere ofera un sentiment nepretuit de siguranta si liniste sufleteasca. Stiind ca ai luat masurile proactive necesare pentru a oferi copilului tau o resursa cu potential de salvare a vietii poate atenua preocuparile legate de bunastarea lui viitoare. Recoltarea celulelor stem la nastere este o investitie pe termen lung care te asigura ca ti-ai echipat copilul cu un instrument puternic pentru a face fata unor provocari legate sanatate care ar putea urma.

Afla totul despre sarcina, nastere si recoltarea celulelor stem de la reprezentantii Stem Cells Bank!

Participa la webinarul 𝐠𝐫𝐚𝐭𝐮𝐢𝐭 𝐝𝐢𝐧 luna Ianuarie si primesti garantat: 𝐂𝐞𝐫𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐩𝐮𝐞𝐫𝐢𝐜𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚 𝐥𝐚 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐜𝐮𝐫𝐬𝐮𝐥𝐮𝐢! Inscrie-te aici ➡️ https://stemcellsbank.ro/webinar

Recoltarea celulelor stem la nastere este o forma de grija pe care le-o porti pe viata copiilor tai. Serviciile Stem Cells Bank vin cu garantia MedLife, cea mai mare retea de servicii medicale private din Romania. Astfel, ai siguranta ca celulele stem ale copilului tau sunt recoltate si stocate la cele mai inalte standarde de calitate. MedLife Stem Cells Bank este singura banca de celule stem din Romania care foloseste cea mai avansata tehnologie disponibila in lume (Biosafe Sepax 2). Procesarea este automata, recuperarea celulara este maxima (99,78%) fara a fi nevoie de interventii (si posibile erori) umane.

More in Uncategorized