Connect
To Top

3 stiluri diferite de decor pentru sufragerii cu personalitate

Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque.

Spațiul de întâlnire și socializare al familiei, sufrageria, poate fi amenajat și decorat într-o mulțime de stiluri diferite, fiecare exprimând personalitatea celor care locuiesc în acea casă. Fie că îți dorești o sufragerie elegantă pentru tine și prietenii tăi, o sufragerie cu aer rustic și decoruri robuste, ori un loc confortabil pentru toată familia, ai nevoie de câteva direcții pe care să le urmezi în amenajarea unui spațiu ideal.

Experții SiPro în arhitectură și design îți vin în ajutor cu câteva idei pentru conturarea unor stiluri de decor cu personalitate!

O sufragerie modernă cu influențe scandinave

Estetica scandinavă poate fi aplicată în multe spații diferite. Dragostea sa de simplitate, elemente naturale și funcționalitate este deosebit de ideală pentru o cameră de zi. Livingurile deosebit de organizate și confortabile, inspirate din stilul scandinav par foarte aerisite și luminoase. Culorile subtile de alb, bej și crem sunt puse în evidență de pete de culoare precum maro natur, galben muștar sau albastru-gri”, precizează Mariana Petru, arhitect SiPro.

Un punct minunat de plecare pentru a începe un decor scandinav este alegerea texturilor. Lemnul și cărămizile sunt cunoscute pentru un astfel de stil și puteți adauga și un covor de iută sub măsuța de cafea. Pe canapea și pe scaune se pot pune pături confortabile din lână sau țesături din in, materialele naturale fiind punctul forte al acestui stil minimalist și curaț.

Canapelele confortabile cu huse deschise la culoare merg minunat cu mese joase de cafea ce au rafturi pentru cărți și alte obiecte necesare la îndemână. Pentru un living alb cu combinații de gri deschis un covor în nuanțe mov merge de excepție, în timp ce pielea luxoasă este o altă modalitate de a aduce ideea de materiale naturale și texturi interesante.

 Sufrageriile elegante nu se demodează niciodată

Dacă îți place stilul clasic și tot ce este elegant, atunci marele tău avantaj este că acest stil nu se va demoda niciodată! Eleganța cere câteva mici detalii la care să fii atent în amenajarea sufrageriei, dar apoi te poți bucura de ea neschimbată ani întregi!

Corpurile de mobilă de calitate, cu elemente sculptate în relief, bibliotecile masive pentru cărți și depozitare sunt doar câteva dintre elementele definitorii ale acestui stil.

Canapelele mari din același set cu fotoliile, covoarele întinse și chiar draperiile, toate trebuie alese cu grijă și preocupare, pentru un aer cât mai rafinat și luxuriant.

Alegerea unei tapițerii de calitate este esențială, fiind primul lucru care atrage privirea atunci când cineva intră în încăpere. Acestea trebuie să își păstreze proprietățile și culorile puternice pentru perioade lungi de timp, ceea ce presupune spălări limitate și grijă la eventualele pete sau distrugeri.

Materialele alese de experții SiPro folosite pentru tapițerii, în special stofa, sunt tratate cu o compoziție unică, bazată pe atomi de carbon și de fluor, care protejează împotrivă petelor de vin, cafea sau chiar pix! Toate lichidele cât și praful ori alte substanțe lipicioase sunt ținute la suprafață, putând fi ușor șterse cu o cârpă uscată sau un burete umed”, explică Vlad Grătianu, director SiPro.

Datorită tratamentului aplicat, materialele își păstrează strălucirea și atingerea fină și nu este nevoie să fie spălate la mașină sau la curățătorie mult prea des!

 Stilul rustic revine în tendințe

Dacă ești pasionat de ideea de relaxare la munte lângă un șemineu aprins, acesta este stilul care ți se potrivește! Amenajarea sufrageriei într-un stil rustic confortabil poate fi potrivită atât pentru sezonul cald cât și pentru cel rece, doar cu câteva modificări de decor.

Poți creea un perete cu plută, lemn sau plăci decorative de teracotă și poți opta pentru un șemineu făcut pe comandă. Covoarele mici și pufoase, din blană sau puf sunt și ele elemente ce nu trebuie uitate în decorul în stil rustic. Tăieturile naturale, lemnul natur, maroul închis sunt accentele care te vor trimite direct cu gândul la cabană de la munte.

Cel mai bine se potrivesc fotoliile comode din stofă, coșurile de răchită, mesele din lemn natur cu îmbinări brute sau chiar cu modele inspirate din natură, precum cercurile copacului proaspăt tăiat.

Câteva lumânări de decor vor face cu adevărat atmosferă caldă și primitoare pe care ți-o dorești.

Black Friday la SiPro vine cu o surpriza speciala care iti aduce 20% discount la orice comanda pentru mobilarea si reorganizarea casei tale in perioada 17-20 noiembrie. Vezi toate detaliile ofertei pe www.sipro.ro.

 Despre SiPro

Cu o echipă formată din designeri profesioniști și pasionați, echipa SiPro a făcut primii pași în lumea bucătăriilor de lux începând cu anul 1994. Profesionalismul și calitatea sunt crezul care le-a îndrumat pașii până în ziua de astăzi, iar experiență acumulată și pasiunea pentru tradițional, lemn masiv și elemente de decor sunt viziunea care face că fiecare produs SiPro să fie unic și de neegalat.

În prezent, aceștia sunt prezenți în două showroom-uri în București (Unirea și Băneasa), cât și online pe www.sipro.ro

 

More in Art&Deco