Connect
To Top

Proprietatile extraordinare ale apelor sulfuroase de la Olanesti pentru tratementul alergiilor

Natura reprezinta o sursa inepuizabila de sanatate daca stim cum sa o integram in vietile noastre. Multe persoane se confrunta cu diverse alergii mai mult sau mai putin inconfortabile, care ar putea fi ameliorate si tratate cu resursele naturale disponibile in aceasta tara minunata.

Un astfel de loc este reprezentat de Baile Olanesti. Baile Olanesti si-a dobandit renumele de-a lungul anilor datorita izvoarelor cu proprietati curative miraculoase, care se gasesc numai in acest loc privilegiat.

Reprezentantii resortului TISA ne vorbesc astazi despre proprietatile extraordinare ale bailor termale de la Olanesti pentru tratementul alergiilor si de ce aceasta destinatie ar trebui sa fie pe lista tuturor romanilor si nu numai.

La Baile Olanesti gasesti Izvoare tamaduitoare

In Baile Olanesti exista 30 de „Izvoare tamaduitoare” de natura sulfuroasa, sulfata, iodurata, calcica si bromurata. Izvoarele au rezultate terapeutice deosebite in tratamentul bolilor de rinichi, stomac, vezica biliara, diabet, alergii si multe altele.

Apele minerale din statiune au primit medalia de aur la Expozitia Internationala de la Viena in 1873. Astfel, capacitatile curative ale izvoarelor de la Baile Olanesti situeaza statiunea alaturi de statiuni balneare renumite precum Evian, Thonon, Karlsbad, Vittel, Baden, Aix-les-Bains.

Proprietatile extraordinare ale bailor termale pentru alergii

,,Alergiile afecteaza peste 20% din populatie, indiferent de grupa de varsta arata studiile medicale. Se poate afirma ca 1 din 4 persoane este sau va deveni alergic, luand in considerare toate tipurile de manifestari alergice si in acelasi timp stiind ca mare parte din ei nu au un diagnostic medical precizat si nici un tratament de specialitate”, afirma medicul specialist in balneologie Adrian Popa.

Manifestarile clinice sunt in relatie directa cu o hipersensibilitate de tip imunologic mediata de IgE: de tip sistemic (edem Quinke, soc anafilactic) sau localizat la nivelul organelor tinta (conjunctivita, rino/sinuzita, laringita, bronsita-astm, diaree, rectita, dermatite, angioedem, urticarie, exeme) si declansate prin eliberarea histaminei la nivel sistemic sau in organele tinta.

In Olanesti sunt aproximativ 30 de izvoare care au in marea lor majoritate componenta specifica a hidrogenului sulfurat. El se gaseste in cantitati relativ reduse ceea ce face ca apele de genul acesta sa fie foarte bine tolerate digestiv.

In timpul curei balneare sunt tratate urmatoarele tipuri de alergii:

  1. Afectiuni imuno-alergice, in special cele care au un mecanism reaginic ( din clasa I GELL si COOMBS): rinita, bronsita, astm, prurigo, urticarie, angioedem, precum si manifestarile alergice digestive, mai ales daca sunt insotite de alergii cutanate sau respiratorii.
  2. Urticaria cronica idiopatica, dermatita atopica si alergiile ,,a frigore”.

,,Scopul curei balneare este de a reduce expunerea la alergeni prin indepartarea pacientului de sursa cotidiana, consilierea medicala pentru evictia alergenului (atunci cand el este cunoscut) si reducerea nivelurilor serice si intratisulare de histamina prin efectul direct al H2S din apele minerale ale statiunii” afirma doctorul Adrian Popa

Hotel Tisa – ofera cura balneara cu crenoterapie pentru clientii sai

Hotelul TISA, unul dintre cele mai cunoscute unitati de relxare si tratamente balneare din Olanesti pune la dispozitie clientilor sai o cura personalizata „ALERGII STOP – cura balneara cu crenoterapie”. Aceasta presupune consultatie medicala initiala, fiind prescrise proceduri de catre medicul balneolog ca mai apoi sa fie efectuat un reconsult pentru a monitoriza rezultatele. Tratamentul include cura cu ape sulfuroase sub forma de crenoterapie si alte proceduri medicale in functie de necesitatile oaspetelui. Pe toata dutata curei, oaspetele beneficiaza de monitorizare medicala de specialitate. De asemenea, persoanele care aleg Hotelul TISA au acces la centrul wellness (piscina, hidromasaj, sauna finlandeza, baie de aburi).

De ce sa alegi Hotel TISA?

Hotelul TISA * este situat in centrul orasului Baile Olanesti, la baza Aleii Izvoarelor, fiind inconjurat de padure, un decor proaspat si energizant. Hotelul corespunde normativelor pentru unitatile turistice de cazare si tratament balnear (de odihna sau recuperare medicala), fiind certificat ISO.

In 2022, in cadrul Galei TERMALIA sub inaltul patronal al World Spa Organisation, Hotelul Tisa a primit premiul Best Wellness for all, iar in cadrul Galei de excelenta in turimsul balnear si wellness a Romaniei 2022, hotelul a castigat premiul de Cel mai bun hotel 3* cu baza tratament balnear.
Hotelul dispune de o baza de tratament care ofera o gama larga de proceduri medicale, inclusiv fizioterapie, kinetoterapie si crenoterapie. Crenoterapia si procedurile de tratament asociate se prescriu de catre medicul specialist in urma unei consultatii initiale, in cabinetul medical din cadrul hotelului.

De asemenea, turistii se pot bucura de zona de wellness. Centrul Wellness este dotat cu piscina, functii de hidroterapie, sauna uscata, salina, fantana de gheata, masaje si ritualuri spa. Piscina are apa dulce la temperatura de 30 grade celsius. In piscina poti beneficia de sesiuni de hidrokinetoterapie si aqua gym, sub indrumarea unui specialist. Este completat de o zona de plaja exterioara dotata cu sezlonguri si umbrele. Pentru mai multe detalii despre serviciile oferite, acceaseaza https://tisa.ro/

More in Sanatate